مشاوره روانشانسي ذهن نو
مركز مشاوره ذهن نو برترين مركز مشاوره روانشناسي در زمينه هاي مختلف روانشناسي از جمله مشاوره خانواده، ازدواج، كودك، طلاق، خيانت، نوجوان، بلوغ، جنسي و سكس تراپي ، ترك اعتياد، اختلات رواني و شخصيت و ... مي باشد.

كنترل خشم در كودكان براي بسياري از والدين كار آساني نيست و نياز به زمان و صرف انرژي دارد. خشم هيجاني طبيعي است كه همه ما ازكودكي آن را تجربه مي‌كنيم. اما هرچقدر سن بيشتر مي‌شود توانايي بيشتري هم براي كنترل آن پيدا مي‌كنيم. كودكان معمولاً كنترل كمتري روي رفتار خود دارند و همين موضوع مي‌تواند مشكلات بسياري را براي آن‌ها و همين‌طور والدينشان به همراه داشته باشد.

پس اين والدين هستند كه بايد راهكارهايي براي كنترل خشم در كودكان پيدا كنند. خبر خوب اين است كه راهكارهاي ساده‌اي براي اين موضوع وجود دارد. بااين‌حال اگر احساس مي‌كنيد فرزندتان به‌راحتي عصباني مي‌شود و يا اين راهكارها خيلي هم نمي‌توانند شدت خشم او را كاهش بدهند، بهتر است راجع به اين موضوع مشاوره تلفني كودك بگيريد.

براي دريافت مشاوره در زمينه كنترل خشم در كودكان مي توانيد در هر زمان از روز براي مشاوره تلفني با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو از طريق شماره 02191002360 و يا از طريق تلفن هاي ثابت شهري با شماره 9099070354 تماس بگيريد.

منبع: كنترل خشم در كودكان ابتدايي و پيش دبستاني

كنترل خشم در كودكان

كنترل خشم در كودكان از بزرگ ترين دغدغه والدين است. خشم كودك از ناراحت كننده ترين صحنه هاي دنيا براي والدين است. براي اينكه بتوانيد آموزش مناسبي در اين زمينه داشته باشيد، بايد روش هاي كنترل خشم را آموزش ببينيد. كودكان در سن هاي مختلفي از خود اين خشم را بروز مي‌دهند و با بهانه گيري هاي مختلف اين رفتار را بروز مي‌دهند.

براي كنترل خشم در كودكان بايد محرك هاي كج خلقي شناسايي شود و نحوه جلوگيري از جيغ آنها را بگيريد. در اين مقاله راهكارهاي كنترل خشم در كودكان را توضيح داده ايم. براي كسب اطلاعات بيشتر تا انتهاي مقاله همراه ما باشيد.

راهكارهايي براي كنترل خشم در كودكان

اگر راهكارهاي زير براي كنترل خشم در كودكان مفيد نبود حتما از خدمات مشاوره كودك استفاده كنيد. همچنين توجه داشته باشيد كه براي موثر بودن اين روش‌ها بايد نسبت به علت رفتارهاي فرزندتان هم آگاهي داشته باشيد. 

📌 رفتار خودتان را كنترل كنيد

اولين راهكار كنترل خشم در كودكان، كنترل رفتار خود است. اولين و مهم‌ترين الگوي هر كودك پدر و مادر او هستند. فرزند شما با دقت همه رفتارهاي‌تان را زير نظر دارد. به همين خاطر بسياري از مواقع آنچه در كودك مشاهده مي‌كنيد آينه‌اي از رفتار خودتان است. در نتيجه پيش از اينكه هر قضاوتي راجع به فرزندتان داشته باشيد ابتدا به رفتارهاي خودتان دقت كنيد. آيا شما از آن دسته افرادي هستيد كه زود عصباني مي‌شوند و اين عصبانيت را نشان مي‌دهند؟ اگر پاسخ‌تان به اين سوال مثبت است سعي كنيد با كمك‌ از يك مشاور يا هر راهكار ديگري كه مي‌شناسيد اين عادت را در خودتان تغيير بدهيد.

📌 تفاوت احساس و رفتار را به كودك آموزش بدهيد

كنترل خشم در كودكان كودكان توانايي ذهني و تجربيات محدودي دارند. بسياري از مواقع آن‌ ها حتي نام احساسي كه تجربه مي‌كنند را نمي‌دانند. يا ممكن است ندانند كه مي‌توانند هيجانات خود را كنترل كنند. به همين خاطر يكي از اولين راهكارهايي كه براي كنترل خشم كودكان مي‌توانيد از آن استفاده كنيد اين است كه احساسات مختلف را به آنها آموزش بدهيد.

به‌علاوه به فرزندتان ياد بدهيد كه او قدرت كنترل رفتارش را دارد. در حقيقت فرزند شما بايد به اين نتيجه برسد كه عصباني شدن موضوعي طبيعي است و هيچ اشكالي ندارد. اما او اجازه ندارد به هنگام عصبانيت به ديگران پرخاش كند.

📌 استفاده از مهارت‌هاي جايگزين

كنترل خشم در كودكان بايد با كمك مهارت هاي جايگزين باشد. وقتي مي‌خواهيد به كودك آموزش دهيد كه احساس عصبانيت دليل خوبي براي پرخاشگري نيست بايد بتوانيد رفتارهاي جايگزين را نيز به او آموزش بدهيد. در حقيقت وقتي به فرزندتان مي‌گوييد كه كتك زدن ديگران يا شكستن وسايل هنگام عصبانيت صحيح نيست اين سؤال پيش مي‌آيد كه كار صحيح چيست؟

براي جواب دادن به اين سؤال شما مي‌بايست راهكارهاي جايگزين را به كودك آموزش بدهيد. براي مثال به فرزندتان ياد بدهيد وقتي عصباني مي‌شود براي چند دقيقه محيط را ترك كند؛ يا چند نفس عميق بكشد. اين رفتارها به كودك كمك مي‌كند تا هيجان‌هايش را كمتر كرده و فرصت فكركردن پيدا كند.

📌 براي كنترل خشم در كودكان رفتارهاي مثبت را تشويق كنيد

يكي از روش‌هايي كه به‌خصوص در سنين پايين‌تر مي‌تواند بسيار كمك‌كننده در زمينه كنترل خشم در كودكان باشد تشويق رفتارهاي مثبت است. هر بار كه كودك موفق مي‌شود عصبانيت خود را كنترل كند مي‌بايست اين موضوع را تشويق كنيد. در مقابل از كنار رفتارهاي اشتباه كودك با بي‌توجهي بگذريد. اين موضوع به‌تدريج باعث مي‌شود كودك متوجه شود كه اگر مي‌خواهد حمايت و توجه شما را داشته باشد مي‌بايست عصبانيت خود را كنترل كند.

📌 قوانين مشخصي داشته باشيد

براي كنترل خشم در كودكان؛ قوانين مشخص داشته باشيد. اينكه شما در محيط خانه و خانواده‌تان قوانين مشخصي براي رفتارهاي پرخاشگرانه داشته باشيد بسيار موثر است. براي مثال اينكه هيچ‌كس اجازه ندارد به ساير اعضاي خانواده بي‌ احترامي كند يكي از اين قوانين است.

سعي كنيد براي بي‌توجهي به اين قوانين نيز جريمه‌هاي مشخصي در نظر بگيريد و همه اعضاي خانواده به اين قوانين عمل كنند. اين كار باعث مي‌شود كودك نيز بتواند پيامد رفتارهاي خود را پيش‌بيني كند. و به‌علاوه ساير اعضاي خانه نيز تبديل به الگوي مثبتي براي كودك مي‌شوند.

يكي ديگر از موضوعاتي كه مي‌بايست به آن دقت داشته باشيد اين است كه نسبت به اجراي قوانين حساس باشيد. بسياري از كودكان به‌تدريج متوجه اين موضوع مي‌شوند كه با پرخاشگري و بدرفتاري مي‌توانند شما را خسته كرده و به چيزي كه مي‌خواهند برسند.

اگر شما نيز از آن دسته والديني هستيد كه پس از مدتي براي ساكت كردن فرزندتان كاري كه مي‌خواهد را برايش انجام مي‌دهيد بايد بدانيد كه اين موضوع باعث ادامه پيدا كردن رفتار منفي وي خواهد شد. اگر مي‌خواهيد رفتار اشتباه فرزندتان را اصلاح كنيد بهترين روش اين است كه نسبت به پرخاشگري‌هاي او بي‌توجه باشيد و هرگز از حرف خود پايين نياييد.

📌 محرك هاي كج خلقي را شناسايي كنيد

يكي از كارهاي كنترل خشم در كودكان، شناسايي محرك هاي كج خلقي است. كودكان حساس، بيش فعال يا دمدمي با محيط هاي جديد سازگار نيستند و در اين شرايط عصباني مي‌شوند. شرايط متفاوت براي كودك باعث ايجاد اين موضوع مي‌شود. به همين دليل براي كنترل حتما به موقعيت هاي حساس توجه داشته باشيد.

📌 علائم خشم را به كودك آموزش دهيد

براي كنترل خشم در كودكان بايد او را با علائم خشم آشنا كنيد. اگر فرزند شما نشانه هاي خشم را بداند؛ در هنگام مواجه آنها را كنترل كرده و راه هاي بهتري را براي بيان نياز انتخاب مي‌كند.

📌 راهبردهاي كنترل خشم را جدي بگيريد

براي كنترل خشم در كودكان او را در كلاس ورزش ثبتنام كنيد. و از راهبردهاي كنترل خشم كمك بگيريد. فرزند خود را تشوبق كنيد تا در صورت عصبانيت از كارهاي زير استفاده كند.

🔺 تا شماره 10 معكوس بشماريد.

🔺 از موقعيت فاصله بگيريد.

🔺نفس عميق بكشيد.

🔺 مشت هاي خود را گره زده و باز كنيد.

🔺 با فرد قابل اعتماد صحبت كنيد.

🔺به مكان آرامبخش برويد.

نكات مهم براي كنترل خشم در كودكان

🔹 در موقعيت هايي كه باعث بروز بد خلقي كودك مي‌شود؛ اجتناب كنيد.

🔹 براي كودك برنامه روزانه مشخص كنيد و بر اساس آن عمل كنيد.

🔹زماني كه بيرون مي‌رويد به كودك اجازه دهيد همراه خود اسباب بازي يا خوراكي حمل كند.

🔹 با كودك ارتباط صميمانه برقرار كنيد.

🔹 5 دقيقه قبل از تغيير عملكرد كودك به او هشدار بدهيد.

🔹از تغذيه و استراحت كودك قبل از بيرون رفتن مطمئن شويد.

🔹 به كودك حق انتخاب دهيد تا بر اساس خواست خود وسايل مورد نظر را بردارد.

🔹 برخي شرايط خود را تسليم كنيد تا كودك نبرد مسالمت آميز را آموزش ببيند.

🔹حواس كودك را به چيزهاي مختلف پرت كنيد.

🔹 كارهاي خوب و آرامش كودك را تشويق كنيد.

🔹 روش هاي كنار آمدن با خشم را به كودك آموزش دهيد.

اهميت مشاوره كنترل خشم در كودكان

مشاور و روانشناس راهكار مناسبي براي كنترل خشم در كودكان هستند. پرخاشگري در كودكان موضوعي نيست كه به‌سادگي از كنار آن عبور كنيم. ادامه پيدا كردن اين رفتار مي‌تواند مشكلات بسياري را براي فرزند شما به همراه داشته باشد. براي مثال همان‌طور كه گفتيم بسياري از مواقع كودكان پرخاشگر از جمع دوستان طرد مي‌شوند.

همين موضوع مي‌تواند مشكلات بسياري را براي كودك ايجاد كند. به‌علاوه بسياري از مواقع پرخاشگري مي‌تواند نشانه‌اي از وجود ساير بيماري‌هاي روحي به‌خصوص اضطراب باشد.

در كنار همه اين‌ها به اين موضوع نيز توجه داشته باشيد كه بي‌توجهي به درمان پرخاشگري و عصبانيت در كودكان مي‌تواند تبديل به دليلي براي ادامه پيدا كردن اين مشكلات تا سنين بزرگسالي باشد. به همين خاطر بسيار مهم است كه وقتي نشانه‌هاي عصبانيت و پرخاش را در فرزندتان مي‌بينيد براي رفع اين شرايط اقدام كنيد.

مشاورين كودك باتوجه‌به تخصص و تجربه‌اي كه در زمينه برخورد با كودكان پرخاشگر دارند به‌خوبي مي‌توانند در اين شرايط به شما كمك كنند.

كلام آخر

كنترل خشم در كودكان با روش هاي متفاوتي قابل اجرا است. اما براي اينكه بهترين اقدامات را در اين زمينه انجام دهيد، بايد از روانشناس كمك بگيريد. به دليل اينكه كودكي سن حساسي است و تربيت كودك از جمله موارد مهم براي هر پدر و مادري است. به همين جهت كمك از روانشناس را فراموش نكنيد. مركز مشاوره ذهن نو به صورت تلفني و حضوري به شما مراجعين گرامي خدمات ارائه مي‌دهد. جهت كسب اطلاعات بيشتر با شماره زير تماس حاصل فرماييد.

براي دريافت مشاوره در زمينه كنترل خشم در كودكان ابتدايي و پيش دبستاني مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني كودك از طريق شماره 02191002360 و يا از طريق تلفن هاي ثابت شهري با شماره 9099070354 با برترين متخصصان كلينيك تخصصي ذهن نو تماس حاصل نماييد.

سوالات متداول

چطور به فرزندم ياد بدهم كه دوستانش را كتك نزند؟

بهترين روش اين است كه تفاوت بين احساس و رفتار را به فرزندتان آموزش بدهيد. كودك بايد متوجه اين موضوع بشود كه عصبانيت يك احساس طبيعي است؛ اما وقتي عصباني مي‌شود اجازه ندارد هر كاري انجام بدهد و مي‌بايست رفتار خود را كنترل كند.

وقتي فرزندم عصباني است بايد چه واكنشي نشان بدهم؟

بهتر است به كودك ياد بدهيد كه وقتي عصباني مي‌شود رفتارهاي آرامش بخشي مثل كشيدن چند نفس عميق را انجام بدهد. اين كه شما آرامشتان را حفظ كنيد و در مقابل عصبانيت كودك، با پرخاش بيشتري رفتار نكنيد بسيار اهميت دارد.

منبع: كنترل خشم در كودكان ابتدايي و پيش دبستاني

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1402/11/11  ] [ ۱۵ ] [ newmiind ] [ ]
[ ]
.: Weblog Themes By sitearia :.

درباره وبلاگ

نويسندگان
لینک دوستان
  • مشاوره روانشناسی
  • مشاوره روانشناسی ذهن نو
  • ذهن نو
  • تست روانشناسی کیومایند
  • کلینیک تخصصی کودک
  • سن استعدادیابی کودک
  • استعدادیابی کودک دو ساله
  • استعدادیابی کودک سه ساله
  • استعدادیابی کودک چهار ساله
  • استعدادیابی کودک تهران
  • آموزش سکس
  • قرص تاخیری
  • علائم اعتیاد
  • مشاوره آنلاین روانشناسی
  • مشاوره تلفنی
  • مشاوره تلفنی خانواده
  • مشاوره تلفنی ازدواج
  • مشاوره تلفنی خیانت
  • مشاوره تلفنی کودک
  • مشاوره تلفنی جنسی
  • مشاوره تلفنی ترک اعتیاد
  • مشاوره شغلی تلفنی
  • مشاوره تلفنی تحصیلی
  • مشاوره خانواده
  • مشاوره ازدواج
  • مشاوره کودک
  • مشاوره جنسی
  • مشاوره ترک اعتیاد
  • مشاوره شغلی
  • مشاوره تحصیلی
  • ترک اعتیاد
  • ترک متادون
  • ترک ترامادول
  • ترک شیشه
  • ترک شیره
  • ترک حشیش
  • ترک هروئین
  • ترک تریاک
  • ترک ماریجوانا
  • درمان استرس
  • درمان اضطراب
  • علائم اعتیاد به متادون
  • علائم اعتیاد به ترامادول
  • علائم اعتیاد به تریاک
  • علائم اعتیاد به هروئین
  • علائم اعتیاد به شیشه
  • علائم اعتیاد به کوکائین
  • ماریجوانا
  • علائم اعتیاد به حشیش
  • علائم اعتیاد به شیره
  • علائم اعتیاد به کراک
  • قالب وبلاگ
    نظرسنجی
    لینک های تبادلی
    فاقد لینک
    تبادل لینک اتوماتیک
    لینک :
    خبرنامه
    عضویت لغو عضویت
    پيوندهای روزانه
    لينكي ثبت نشده است
    پنل کاربری
    نام کاربری :
    پسورد :
    عضویت
    نام کاربری :
    پسورد :
    تکرار پسورد:
    ایمیل :
    نام اصلی :
    آمار
    امروز : 0
    دیروز : 0
    افراد آنلاین : 7
    همه : 0
    چت باکس
    موضوعات وب
    موضوعي ثبت نشده است
    امکانات وب